tirsdag 15. juni 2021

10 år på Aktivum!

I år og nå i disse dager i juni har jeg altså jobbet her på Aktivum i 10 år. Før det bodde jeg i 11 måneder i Hedmarken, Jeg flyttet tilbake til Rælingen igjen og havnet på mitt tredje jobbsøkerkurs i Lillestrøm. Det førte igjen ikke med seg så mye annet enn en ny utredning hvor de hang seg opp i feil ting og en leder på jobbsøkerkurset fikk til et møte på Aktivum.

Jeg er oppvokst i Rælingen, men ikke visste jeg at det fantes et sånt tilbud i kommunen som Aktivum var og fortsatt er. Visste ikke at Rælingen hadde en gjenbruksbutikk engang. Markedsføringen var nok ikke så god den gangen. Når vi skulle på møtet fant vi først ikke fram til butikken så vi ble litt sent ute, men det gikk fint og jeg startet uken etter. Etter to uker ble det sommerferie i tre-fire uker, det var da butikken var stengt i hele ferien. Nå har vi åpent hele ferien og har ferieavvikling de ukene vi setter opp ønsker for.
Etter sommerferien fikk jeg prøve meg på inntaksrommet, hvor varene kommer inn og blir priset før de kommer ut i butikk. Det ble på en måte et trygt sted for meg da jeg ikke ønsket og fortsatt ikke ønsker kundekontakt. Men jeg satt ikke bare der. Jeg har vært igjennom mange andre stasjoner også som å kjøre og hente varer hos folk, malt vegger, sette ut varer, vært på kjøkkenet og stekt vafler, ryddet og vasket, osv. Eneste sted jeg ikke har vært innom er snekkeriet, men det frister ikke med å få flis i fingeren og hånda avkappet i skumle maskiner. Og butikken har hatt flere ommøbleringer mens jeg har vært her.
I ettertid har Aktivum fått en ny sjef og det førte til mye mer. Nye arbeidsoppgaver osv. Nå, i tillegg til å sette ut varer innimellom så driver jeg denne bloggen som jeg startet opp i september 2018 og vi har en Instagram jeg og flere legger ut bilder på og i år startet vi med TikTok! Så markedsføringen er dag mye bedre enn da jeg startet her. Jeg rydder også en del i butikken og priser klær. Jeg trives nå også bedre enn jeg gjorde før, jobber tre dager i uken, noe som passer meg utmerket. Så oppgavene i dag er mer variert.
10 år har gått fort! Men om det blir 10 år til er jeg usikker på. Jeg har lenge hatt lyst til å flytte på meg, komme meg bort fra Rælingen. Men når og hvor og om det skjer endringer i forhold til jobben vil tiden vise. Foreløpig ser det ut til at jeg blir en god stund til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar