torsdag 18. oktober 2018

Hva er gjenbruk?

Vi er en gjenbruksbutikk. Vi selger varer som folk leverer til oss. Brukte ting får nye hjem. Og det er også bra for miljøet, noe som er så viktig for tiden.

Hva er gjenbruk?
Gjenbruk betyr at en ting blir brukt på nytt. Gjerne til det den er til, eller noe helt  annet og noe helt nytt. Der er det vel bare kreativiteten som stopper?

Gjenbruk har  blitt en trend og mange drar til bruktbutikker/gjenbruksbutikker, loppemarkeder, på finn.no eller andre steder for å se om de finner noen gamle nye skatter til hjemmet.

Se på Jenny Skavlan for eksempel. Hun syr om gamle klær og stoffer til nye klær. Hun har blant mye annet laget en skjorte av et gammelt laken. Vi selger jo masse forskjellig av laken og trekk, hvorfor ikke sjekke ut hennes side etter et lite kjøp her hos oss og lage deg et nytt antrekk? Det er bare å bade i inspirasjon og kreativitet! Innimellom skulle jeg ønske at jeg kunne sy og bruke symaskin, men jeg er ikke flink nok på det området. Siden hennes er uansett http://www.jennyskavlan.com/ om det skulle være noe interesse ute å gå på det området.Vi har masse klær som kan sys om av en som kan sånt. Kom til skattejakt da vel!

Men det er ikke bare stoff og klær som kan bli som nytt.

Møbler kan for eksempel bli som nytt med et malingsstrøk i en ny farge eller et nytt trekk. Ved å kjøpe brukte møbler og gjøre det om til ditt eget sparer miljøet. Da slipper de å skape nye materiale ved å hugge ned trær for eksempel.Og der kommer også bøker inn. Det som er så fint med bøker er at når en person har lest seg ferdig så kan en annen person ha glede av den. En bok blir aldri utlest og tom for ord for en neste person. Og man kan spare penger. Drar man på bok-jakt i bruktbutikker så finner du kanskje også noe gammelt og sjeldent du ikke finner i vanlige bokhandlere. Bøker med litt alder kan være en interessant lesning. Kanskje du finner en bok som ikke blir utgitt lenger og du har vært interessert i å lese? Bøker kan også brukes til dekor eller innpakning og er perfekt til blomsterpress og med kontaktpapir kan det bli en personlig blomsterbok, det er bare kreativiteten som stopper!Brukte ting kan ha mer sjel og en spennende historie bak seg og sette et spesielt preg i et hjem som kanskje et litt A4. 


Kanskje noe her kunne hatt godt av et strøk maling eller mange? Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar