torsdag 15. november 2018

Julegavetips del 1: Gave-bøker

Hva ønsker du deg til jul? Hva ønsker du å gi til jul? Håer du får deg noen tips og ideer her!

I Anledning at det snart er jul og vi har gavehandel foran oss har jeg tenkt å velge noen bøker som er å finne i andre etasje her på Aktivum som kan bli fine julegaver.
Liker du kanskje ikke mine tips blir du kanskje heller inspirert til å finne på noe lignende.
Bøker trenger ikke være nye for at en lesehest skal få glede av det. Og det trenger ikke bare være en bok heller. Du kan legge ved for eksempel et pledd og litt godteri så har den personen det en trenger til en fin lesestund.
Her finner du noen bøker jeg har valgt ut i hyllene vi har her på Aktivum. Dette er bare noen forslag av det jeg fant interessant eller kjenner ti pluss litt til.


H. C. Andersens eventyr er en sikker vinner. Han har skrevet historier som passer de aller fleste. 


Alf Prøysen! Den store boka med flere av hans historier kan være en koselig gave. Lær å telle til ti sammen med geitekillingen og les om Snekker Andersen og julenissen. Mye fint fra Prøysens verden i denne boka! Kanskje får du lyst til å oppleve Prøysens verden i virkeligheten også?  
Pippi Langstrømpe, min store barndomshelt! Forresten, du vet du kan besøke Astrid Lindgrens virkelige verden? Dra til Vimmerby i Småland i Sverige! Der finner du Astrids barndomshjem som har omvisninger, og Astrid Lindgrens verden som er en teater-park for hele familien, hvor du også kan møte Pippi, Emil og alle andre du har lest om. Kanskje noe å legge til i tillegg til boka? 
En av mine store favoritter! Emil i Lønneberget og hans ugang blir en aldri for gammel for. Du har sikkert sett filmene også? Lyst til å oppleve den virkelige Katthult? Det er fullt mulig og det kan bli en stor opplevelse for hele familien. Ligger ikke så langt fra Vimmerby i Sverige. Aldri feil å gi en Astrid Lindgren-bok i gave til noen som kan inspirere til en tur til nye steder. 
Harry Potter og Dødstalismanene på lydbok bør være perfekt for den som har en liten heks eller trollmann inni seg og som ikke finner tid til å lese den tykke boka, men heller vil høre på den under andre gjøremål. Legg ved en tryllestav for ekstra magi!


God natt-historier for småjenter som ikke er trøtte, men som vil være litt lenger oppe for å bli lest for. 


Forslag til bøker for hageentusiaster. Grønne bøker for de med grønne fingre. 


Bøker for de kreative som liker håndarbeid, maling og oppussing. 
Bøkenes alder trenger ikke ha mye å si, ideene kan være like fine ennå.

Få inspirasjon til å lage egne kort i denne boka.  


Denne boka kan du ha mye moro med. Noter opp dine venner og families bursdager og ha det gøy med sitater og visdomsord. 

Hva med en biografi om et interessant menneske? Her er tre utvalg jeg fant her. 
Hva med noen detektiv-noveller? 

 


For den kunst-interesserteIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar