mandag 13. mai 2019

Litt krim i hverdagen, bøker vi har i andre etasje.

Vår andre etasje må være et skattekammer for lestehester. Her har vi bøker av mange forskjellige forfattere og forskjellige sjangere. Men i dette innlegget har jeg tatt for meg Jo Nesbø og Unni Lindell, to kjente kriminalforfattere. 

Jo Nesbø:
Jo Nesbø (født 29.3.60) er norsk musiker i bandet Di Derre og en kjent kriminalforfatter fra Molde og Oslo. Han er utdannet siviløkonom og finansanalytiker og har også hatt jobb som aksjemegler og journalist. Jo Nesbø's bøker er oversatt til 40 språk og han har solgt over 30 millioner eksemplarer av sine bøker. Han har også skrevet barnebøker, hvor Doktor Proktor er kjent. Bøkene Snømannen, Hodejegerne og Doktor Proktor er også filmatisert. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Jo_Nesbø

Unni Lindell:


Unni Lindell (født 3.4.1957) fra Oslo, er norsk forfatter, frilansjournalist og oversetter. Hun er kjent for sine krimbøker, men har også skrevet barne og ungdomsbøker. Hun har gitt ut 85 bøker, solgt 6 millioner eksemplarer og bøkene er oversatt til 20 språk. Seks bøker er filmatisert. Cato Isaksen høres kanskje kjent ut?

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Unni_Lindell

Jeg kommer til å skrive om flere forfattere etter hvert. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar