mandag 27. mai 2019

I tegneserie-himmelen!

Ny mandag med nye blogg muligheter. Satt en stund og tenkte på hva jeg skulle skrive om denne gangen, og tegneserier dukket opp i hodet mitt.

Vi har veldig mye tegneserier oppe. Tegneserier for de fleste. Vi har veldig masse Donald Duck & Co. Hvem liker vel ikke å lese Donald?! For de som samler på Donald og kanskje mangler noe kan jo ta en titt her og se om de finner noe interessant.
Walt Disney skapte Donald-figuren, og han dukket opp først i 1934 i en tegnefilm ved navn Den lille kloke høna. Donald dukket senere opp sammen med Mikke og Langbein. Norsk tegner av Donald er Arild Midthun og utenlandske Don Rosa og Carl Barks. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Donald_Duck

Ole Brumm er en figur fra en barnebok fra 1926 av forfatter A.A Milne. Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Ole_Brumm


Vi har også masse Tom og Jerry for de som liker det. I 1942 kom Tom og Jerry som tegneserie i USA fram til 1980-tallet. I 1958-59 fikk Norge tegneserien. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Tom_og_Jerry


Mort Walker tegner tegneserien om disse rare karakterene i Sumpleieren. Billy & Co er en gjeng med dårlig organiserte militærfolk. I 1955 ble Billy for første gang publisert i Norge. Fra 1974 ble eget blad fast utgitt. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Billy_(tegneserie)


Nemi er en personlig favoritt. Men jeg fant overraskende lite av det her. Kanskje noe ingen vil gi fra seg... Litt mørk humor er artig. 

Nemi er en norsk tegneserie tegnet av Lise Myhre. Serien startet i 1997 under navnet Den svarte siden i et annet blad før navnet i 1999 ble byttet til Nemi. Første Nemi-blad kom i 2002 og blir fortsatt gitt ut fast. Personlig favoritt nr. 2! Har lest mye Tommy og Tigern og har hatt en god del latter med dette. Tommy og Tigern er skrevet og tegnet av Bill Watterson og ble først utgitt i 1985. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Tommy_og_Tigern


Fantomet er skapt av Lee Falk og den første tegneseriestripen kom i 1936. 

Kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Fantomet


Fyll en pose til 100 kroner! Velkommen til vår tegneserie-himmel!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar